Spolehlivé čištění kanalizace s Viktorem

Aktuality 11.08.2019

Ucpaná kanalizace a zanesené odpady potkají čas od času většinu lidí. Proč si na čištění odpadů raději pozvat odborníky?

Jak čistí kanalizaci odborníci

Hlavní výhoda profesionálního čištění odpadů je nasnadě: Instalatér přijede, zjistí, kde je problém a je schopen i ucpanou kanalizaci zprovoznit během několika minut. Velmi často k tomuto účelu použijí tlakovou vodu nebo instalatérskou spirálu, v duchu moderní doby už motorovou.

Čištění kanalizace v Praze

 

Podobnost s ručním zařízením na čištění odpadů hledáte správně. Instalatérské pero, které si koupíte třeba v hobby marketu, je ovšem menšího průměru. Zpravidla se používá na čištění odpadů u dřezů nebo umyvadel. Zkušení kutilové se však shodují, že v případě nouze lze v domácích podmínkách zkusit i tento nástroj, pokud po ruce nemáte nic vhodnějšího.

Do takové extrémní situace je ale přirozeně lepší se při čištění odpadů vůbec nedostat a volit adekvátní postup, který situaci vyřeší rychle a efektivně. Platí, s nadsázkou, že co kanalizace, to jiná vhodná metoda řešící ucpání.

Mimo tlakové vody se tak dají použít pro čištění odpadů i vysavače. Nemusejí být nijak speciální nebo finančně náročné, postačí obyčejný vysavače na vodu. Ještě v dnešní době se čas od času můžete setkat i s tím, že potrubí je potřeba navrtat. V dobách minulých se jednalo o řešení velmi časté, tehdejší instalatéři si o moderních technických vymoženostech mohli nechat jen zdát.

Dbáme na prevenci

Vždy je navíc lepší se čištění odpadů spíše vyhnout a dbát na údržbu, což je moment, který spousta majitelů nemovitostí podceňuje. Je tak rozhodně vhodné si zvát instalatéry na pravidelné revize potrubí. K tomuto účelu jim slouží speciální kamerka. Současně je na místě vždy nechat kanalizaci vyčistit raději preventivně, než řešit už stav, kdy se potrubí ucpe.

Jak můžeme komplikovanému čištění odpadů bránit my sami? Nejčastější příčinou, která páchá škodu v našich odpadech, je jednoznačně tuk a zbytky jídla. Útroby kanalizačního potrubí se ucpou nepropustným nánosem. Účinnou obranou je dodržovat některá opatření, rozhodně tak například do dřezu v kuchyni nelijeme použitý olej. Pokud se nám přes veškerou snahu provozuschopné odpady a kanalizaci udržet nepovede, zavoláme si profesionály.

Spolehněte se na odborníky

Samozřejmě je možné odborně provádět čištění odpadů a čištění kanalizace vnější i vnitřní bez ohledu na průměr potrubí. Dešťové svody nebo ucpané přípojky jsou naprostou maličkostí. Havarijní servis pak zajišťuje rychlou pomoc v případě nepředvídatelných událostí, které vás postihnou v jakoukoli denní či noční dobu.

Firma Čistič Viktor je spolehlivým pomocníkem při čištění odpadů a kanalizace. Hlavní devizu tvoří především rychlost, nízké ceny a operativní působnost v rámci Prahy a Středočeského kraje. Součástí servisu jsou stejně tak i bourací a zednické práce.